Ліцей у Рівному планують перейменувати

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

5 червня на сесії Рівненської обласної ради планують розглянути проект рішення про зміну типу та перейменування 
комунального закладу «Рівненський обласний науковий ліцей-інтернат ІІ-ІІІ ступенів» Рівненської обласної ради. Також обласні обранці повинні будуть затвердити Статут закладу в новій редакції. Після цього директор подасть його на державну реєстрацію в порядку, встановленому чинним законодавством. 

Змінять тип та перейменують комунальний заклад «Рівненський обласний науковий ліцей-інтернат ІІ-ІІІ ступенів» Рівненської обласної ради на «Обласний науковий ліцей в м. Рівне» Рівненської обласної ради.

Законом України «Про повну загальну середню освіту» від 16.01.2020 № 463-IX, який набув чинності 18.03.2020, передбачено такий тип закладу як науковий ліцей – заклад спеціалізованої освіти, що забезпечує здобуття базової та/або профільної середньої освіти наукового профілю.

Крім того, з метою забезпечення доступу до  навчання обдарованих дітей, які виявляють здібності до навчально-дослідницької, дослідницько-експериментальної, наукової, конструкторської, винахідницької, пошукової діяльності та їх підтримки пропонується забезпечити учнів, які проживають у пансіоні Ліцею, чотириразовим харчуванням відповідно до фізіологічних норм за рахунок коштів обласного бюджету.

Читайте також