Лукашенко офіційно визнав, що Білорусь бере участь у війні проти України

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко визнав, що його країна таки бере участь у так званій "спецоперації" рф. Проте, мовляв, своїх військових він в Україну не відправляє. 

Про це повідомляє провладне видання Белта. 

"Починають хапатися за різні приводи: Росія оголосила мобілізацію, значить, у Білорусі завра оголосять мобілізацію. Ще раз наголошую: нам немає необхідності оголошувати мобілізацію. На щастя, війни на території Білорусі немає", - заявив диктатор. 

"Я вже кілька разів говорив, ще раз підкреслю: нещодавно один, на буряк схожий, мерзотник виступав під титрами "Лукашенко готується до війни". Абсолютно точно. Скільки я служу Президентом, стільки я готуюся до війни. І не я придумав: "Якщо хочеш миру , готуйся до війни". Я кілька разів наголошував, що ми чотири рази як мінімум, уже вп'яте, напевно, модернізуємо свої Збройні Сили, пристосовуючи до тієї обстановки, яка складається. І перш за все робимо відповідні висновки і робимо уроки з тих воєн конфліктів, які відбувалися та відбуваються на планеті", - додав він. 

Що стосується участі у "спецоперації" в Україні Лукашенко підтвердив участь Білорусі, проте, мовляв, вони "нікого не вбивають". 

“Що стосується нашої участі у "спеціальній військовій операції" в Україні, то ми там беремо участь. Ми цього не приховуємо. Але ми нікого не вбиваємо. Ми нікуди не посилаємо своїх військових. Ми не порушуємо своїх зобов'язань”, – сказав Лукашенко.

За його словами, країна бере участь у війні для тог, щоб "не допустити поширення конфлікту на територію Білорусі" та "не  не допустити удару по Білорусі під прикриттям "спецальної воєнної операції" з боку Польщі, Литви та Латвії. 

"Як я говорив, у спину російським стріляти ніхто не буде з території Білорусі. Ось наша участь", – додав диктотатор. 

- Так, ми лікували людей, якщо потрібно. Так, ми годуємо людей, і не тільки росіян. Ми більше за всіх годуємо тих біженців, бідних людей, які по 400-500 чоловік за добу прибувають до нас з України, - заявив він. 

Нагадаємо, що з початку війни Білорусь неодноразово надавала територію та повітряний простір для здійснення ракетних ударів рф по Україні. 

Читайте також: У білорусі готуються прийняти 20 тисяч мобілізованих з росії

Читайте також