Львівські медики під звуки сирени видалили 7-річному хлопчику пухлину

Львівські хірурги видалили пухлину наднирника 7-річному хлопчику з Полтави. У цей час у Львові тривала повітряна тривога. 

Операцію провели у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі. 

- Під час цього оперативного втручання у Львові двічі лунали тривожні сирени, проте складну операцію не переривали, - йдеться у повідомленні. 

Видалення утвору у дитини минуло без ускладнень. Зараз лікарі та батьки хлопчика чекають на результати гістології, щоб визначитись із подальшим лікуванням.

Пухлину наднирника у 7-річного Віталіка діагностували на початку березня, коли війна в Україні уже тривала. Маму хлопчика стурбували симптоми, які вказували на передчасне статеве дозрівання: насамперед, швидкий розвиток вторинних статевих ознак. На УЗД виявили причину негараздів - гормонально активний утвір лівого наднирника.

Після консультацій з іншими лікарями родина вирішила приїхати у Львів на лікування.

«Зважаючи на розмір утворення, а це близько 5 см, на консиліумі лікарів хірургічного відділення разом із завідувачем Богдан Романишин вирішили одразу оперувати і не втрачати час на попередню біопсію», - розповів завідувач кафедри дитячої хірургії ЛНМУ ім. Данила Галицького та дитячий хірург Андрій Кузик. 

Нині Віталік почуває себе добре, і вже відвідує онлайн-уроки.

- Хлопчик дуже сумує за братиком і сестричкою, тому хоче швидше повернутись додому, у Полтаву.

Від результатів гістології пухлини залежить те, чи залишиться маленький Віталік у Львові для продовження лікування, чи зможе повернутись додому.

Читайте також