Львів`янин, намагаючись потрапити до Молдови, зламав ногу: чоловіка врятував дзвінок на "гарячу лінію"

На Одещині прикордонники врятували чоловіка, який намагався незаконно потрапити до Молдови.

Про це повідомили в пресслужбі ДПСУ.

На телефонну «гарячу лінію» ДПСУ вночі звернулася жінка та повідомила, що її колишній чоловік намагався в незаконний спосіб потрапити в Молдову, проте травмувався та потребує допомоги.

У ході розмови прикордонники з’ясували, що 59-річний львів’янин зателефонував колишній дружині та розповів, що під час спроби незаконно перетнути українсько-молдовський кордон він зламав ногу, не може рухатися, близько 4 годин знаходиться просто неба, змок і дуже змерз.

Отримавши координати місця знаходження чоловіка, прикордонники Подільського загону негайно відреагували. До пошуків залучили службового собаку, а також підняли квадрокоптер із тепловізійною камерою. Потерпілого прикордонники незабаром віднайшли неподалік села Новокрасне Роздільнянського району Одеської області, надали йому домедичну допомогу, доставили до підрозділу та викликали карету швидкої допомоги.

Чоловік розповів, що вказівки з навігації та поради, як незаконно потрапити до Молдови отримував через один із телеграм-каналів. За такі онлайн-консультації він заплатив 4 000 доларів США.

Прикордонники притягнули чоловіка до адмінвідповідальності, передбаченої ст. 202 КУпАП, наклали штраф у розмірі 1700 грн, а також склали адмінпротокол за ч.1 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Справу скеровано до суду.

 

Читайте також