Люди не можуть заплатити за "комуналку" та дочекатися газет: як працює "Укрпошта" на Рівненщині

Ілюстративне фото

У Гощанській громаді майже три місяці працює проєкт Укрпошти «Пересувні відділення». Труднощі із доставкою періодики та посилок, виплатою пенсій, невідповідність інфраструктури Укрпошти сучасним вимогам - це одні з найголовніших причин перезавантаження роботи "Укрпошти" та зміни формату її діяльності - стверджують у місцевій громаді.

Депутати та працівники Гощанської селищної ради вивчили думку мешканців громади щодо роботи пересувних поштових відділень у селах і отримали від людей чимало претензій.

Зокрема, не дотримуються графіки приїзду поштової машини, тому люди змушені чекати годинами на морозі.

Люди скаржаться, що не можуть заплатити комунальні послуги через те, що у поштовиків на це не вистачає часу або приїжджає недостатня кількість працівників. Також затримується доставка місцевих періодичних видань, що просто призводить до падіння тиражів друкованих ЗМІ. А для багатьох літніх людей це єдине джерело інформації. Люди занепокоєні цією ситуацію і вимагають від керівництва вжити заходів.

На позачерговому засіданні селищної ради, селищний голова Панчук Микола та депутатський корпус поспілкувалися з начальницю Гощанської точки базування Рівненської дирекції «Укрпошта» Оксаною Коробчук.

«Сім з двадцяти п’яти поштових відділень залишилися у Гощанській громаді. І дійсно є недоопрацювання (відсутність облаштованого місця прийому людей, внутрішня плинність кадрів тощо). На впровадження обслуговування населення пересувними поштовими бригадами потрібен час. Наразі врегульовуються усі спірні питання та напрацьовуються графіки руху мобільних бригад. Я прошу керівництво селищної ради та мешканців громади поставитися до ситуації з розумінням та за кожним конкретним випадком розбиратися окремо", - наголосила Оксана Коробчук.

Жінка звернулася до мешканців Гощанської громади з прохання вивісити таблички з назвами вулиць і нумерацією будинків, аби поштовики могли без зайвих зусиль знайти ту чи іншу вулицю.

У громаді вже готують звернення до гендиректора «Укрпошти» щодо незадовільного проведення реорганізації Рівненської дирекції Акціонерного товариства «Укрпошта».

Читайте також