"Макарівський Хатіко": на Київщині собака вже місяць чекає на свою господиню, яку закатували окупанти

У селищі Макарів Київської області знайшли собаку породи Акіта-іну, який вже місяць біля ґанку чекає на свою власницю. Утім, як виявилось, жінка загинула під час війни росії проти України. 

Про це повідомляють у UAnimals

- Макарівский Хатіко. Вже майже місяць вірний пес Ріні чекає свою господарку на ґанку їхнього будинку. Як виявилось, власниця трагічно загинула, - йдеться у повідомленні. 

Волонтери намагались забрати собаку, проте він категорично відмовився йти. Чотирилапого вийшло лише нагодувати. Наразі для собаки шукають сім'ю, яка готова його прийняти до себе. 

Як уточнив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, власницю собаки звали Тетяна. Три роки тому хвороба забрала життя її чоловіка. А 15 березня "кадировці" вбили її. 

Коли у селище зайшли "кадировці", то Тетяна в своєму домі чекала на подругу, з якою мала виїхати.

- Один із окупантів вивів її у сусідній будинок, де зґвалтував, а потім зарізав. Ніхто не знає скільки днів мучили жінку. Їй не могли прийти на допомогу, бо місцевих жителів збирали та замикали у підвалах по кілька людей, а тим, кому вдалося залишитися вдома, не можна було навіть підійти до вікон – одразу лунала автоматна черга, - додав Геращенко. 

 

Читайте також