Масажисту з Рівненщини присудили умовне покарання за вбивство маршрутника

На Рівненщині за вбивство водія маршрутки судили масажиста клініки "OrtoSano". 

Нагадаємо, інцидент стався близько 18.40 7 червня 2021 року на вулиці Центральній у селі Вересневе. На той час 26-річний місцевий житель наніс водію 47-ої маршрутки удар кулаком у щелепу. Від чого 56-річний потерпілий втратив рівновагу та упав на асфальт. 

Внаслідок чого останній отримав тяжкі тілесні ушкодження у вигляді внутрішньо-черепної травми із забоєм речовини головного мозку та крововиливами.

Потерпілий через майже два тижні перебування у реанімації помер у міській лікарні. 

Як пояснив обвинувачений у суді, вранці того дня він вийшов зі своєю матір'ю, яка хворіє гіпертонією та має хворе коліно, на зупинку, щоб провести її на роботу. 

Проте водій маршрутки не зупинився. Тому вони змушені були йти до наступної зупинки. Вже ввечері молодик вирішив з'ясувати, чому водій не зупинився та не підібрав його хвору матір. 

Тож він звернувся з таким питанням до водія, припускаючи, що це був саме він. 

Під час розмови, яка тривала близько 5 хвилин, виник конфлікт, під час якого маршрутник, за словами обвинуваченого, звертався до нього образливо та нецензурно. 

Тож він вдарив його у щелепу, від чого той упав на землю. 

Обвинувачений намагався надавати допомогу потерпілому, також відразу до них підійшли інші люди, які також надавали допомогу та викликали "швидку" медичну допомогу. Пояснив також, що спілкувався із родичами постраждалого, коли той був у лікарні, а після його смерті поштою пересилав їм 50 000 грн. матеріальної шкоди, яку вони відмовились отримувати.

Цивільний позов визнав повністю в частині стягнення матеріальної шкоди та частково щодо моральної шкоди, в розмірі 50 000 грн.

У вчиненому обвинувачений щиро розкаявся, усвідомлює, що вчинив неправильно, просив вибачення у потерпілих.

Дружина померлого у суді повідомила, що на пошту приходили кошти в сумі 50 000 гивень, проте вона їх не забирала, оскільки не було зазначено відомостей про призначення платежу та особу платника. Просила застосувати до обвинуваченого суворе покарання та стягнути на її користь 400 тис. грн. моральної шкоди.

Відтак, суд визнав обвинуваченого винним вчиненні вбивства з необережності та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки.  

Водночас звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням та встановив йому іспитовий строк тривалістю 3 роки. 

Суд взяв до уваги те, що обвинувачений раніше не мав судимостей, намагався примиритись з потерпілими та розкаявся у злочині. 

Також з обвинуваченого стягнули на користь потерпілих майже 35 тисяч гривень матеріальної та 350 тисяч гривень моральної компенсації. 

Читайте також