Клуб із Рівного засудив використання зображення російського футзаліста на постері ЧС-2024

Футзальний клуб "Кардинал-Рівне" виступив із заявою стосовно зображення російського гравця на постері ЧС-2024. 

Про це йдеться на сторінці клубу у Фейсбук. 

- Футзальний клуб «Кардинал-Рівне» вважає неприпустимим і обурливим факт використання зображення гравця країни-вбивці і країни вбивць сергія абрамова на офіційному постері чемпіонату світу з футзалу, який має стартувати у вересні цього року в Узбекистані.

Ми вважаємо, що таким чином організатори турніру свідомо підігрують державі-окупанту, цим самим дискредитуючи не лише головний світовий футзальний турнір, а й Міжнародну федерацію футболу FIFA, під чиєю егідою відбуваються змагання. Тим паче, команди країни вбивць - узагалі відсторонені від участі у міжнародних офіційних турнірах!

Також вважаємо за доцільне нагадати, що абсолютна більшість так званих спортсменів країни-окупанта є членами мілітаризованих товариств та організацій, підтримуючи тим самим агресивну війну проти України.

Закликаємо FIFA та усю світову спортивну громадськість виказати публічний осуд цього ганебного факту і вимагати офіційних пояснень від організаторів чемпіонату світу з футзалу в Узбекистані, - йдеться у зверненні. 

Додамо, що після резонансу зображення росіянина таки забрали з постера. 

Читайте також