Майбутні фермери побували на масштабній сільськогосподарській виставці «АГРО 2019»

Особливою перевагою Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості є те, що слухачі під час навчання здобувають нові комунікації, дізнаються про новини галузі, відвідують спеціалізовані виставки, стають учасниками проектів і конкурсів. Міжнародна сільськогосподарська виставка «Агро 2019» об’єднала у цьому році близько 1300 потужних компаній із 15 країн. Побувала на виставці у Києві і делегація РЦПТО, до якої увійшли слухачі за професією «Робітник фермерського господарства», майстри виробничого навчання Сергій Якобчук і Павло Поліщук, викладачі Віктор Ковальчук і Віктор Академицький та лаборант Аліна Романюк.

Серед головних тем ділової програми виставки - сучасний розвиток вітчизняного агропромислового комплексу, органічне виробництво, розвиток кластерів, кооперативів, фермерства і зеленого туризму, а також інновації, технології, логістика, адаптація до клімату, збереження родючості ґрунтів, зрошування, аграрна освіта та наука. Діапазон пізнань надзвичайно широкий, і це відзначили слухачі Олександрійського навчального відділення – майбутні кваліфіковані робітники фермерського господарства, що відвідали захід. Олександр Оверчук, староста групи:

Вразила кількість техніки та сільськогосподарських машин різних виробників, зокрема сільгоспмашини для оснащення і передпосівного обробітку ґрунту від німецької фірми «Лемкен» та самохідні машини для захисту рослин компанії «Case IH». Ми оглянули сівалки точного висіву насіння буряків, кукурудзи, сої та соняшника з нормою висіву від 0,7 до 700 кг/1 га. Це надзвичайно високі якісні характеристики техніки, на такій приємно та ефективно працювати! Чого лише варті сучасні машини для внесення органічних та мінеральних добрив, білоруські трактори МТЗ, зернозбиральні комбайни «Клаас Лексіон»!..

Олексій Гусак, староста групи:

Серед експозицій особливо привабив аукціон племінних тварин. Тут кожен охочий міг придбати дійну корову, яка дає більше 8 тисяч л молока на рік, биків м’ясних порід вагою більше 1 тонни, племінні вівці та барани. Птахівництво представили різні породи курей, гусей, индиків, качок, які всього за 3 місяці набирають більше 5 кг ваги!

Майстер виробничого навчання Сергій Якобчук додає: «Сучасний ринок все більше вимагає екологічно чистої продукції, тому на виставці демонстрували унікальні методи вирощування екологічно чистої породи свиней, яка за 6 місяців сягає 120 кг ваги. Слухачам цікаво було також дізнатися про сучасні охолоджувачі молока, машинне прибирання та утилізацію гною, а також обладнання для створення мікроклімату у фермерських приміщеннях».

 

Читайте також