Мають досвід: поліщуків хочуть залучати до легального видобутку бурштину на Рівненщині

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час брифінгу розповів про аукціони з продажу прав для видобутку бурштину на території Рівненщини. Загалом під час онлайн-торгів вже реалізували 15 ділянок для легального бурштиновидобутку на території області. 

Переможцями аукціонів на даний час визнано 12 фірм, з них 4 зареєстровано як суб'єкти господарювання у Рівненській області. Наступні аукціони відбудуться вже незабаром - буде виставлено на продаж 11 бурштинових ділянок. 

За словами чиновника, фірмам-переможцям будуть допомагати освоювати нові ділянки місцеві мешканці.

- Хочемо залучати місцевих жителів до виконання основних робіт та допоміжних. Я думаю, що місцеві громадяни, які раніше незаконно приймали участь у видобутку бурштину, будуть задіяні у роботі. Тим більше, вони мають досвід. Ми зможемо отримувати додаткові робочі місця офіційні, а також збільшення податкових надходжень, з яких 60% будуть отримувати місцеві бюджети, - розповів Сергій Подолін.

На даний час переможцями аукціонів розробляється відповідна проектна документація для початку робіт. За словами Сергія Подоліна, наразі видобуток бурштину на цих ділянках не здійснюється, ведуться підготовчі роботи.