Мають відповідати вимогам: у Рівному шукають перевізників на маршрути громадського транспорту

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

За місяць Рівненське міське управління транспорту та зв’язку має оголосити результати конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах міста. В управлінні кажуть, що до конкурсу допустять лише тих перевізників, транспортні засоби яких будуть відповідати певним вимогам.

– Ми перевіряємо перевізників, дивимось, щоб 50% транспортних засобів було оновленого складу. Підписуємо договір лише тоді, коли ці маршрутні таксі приведені в належний стан. Ми це робимо з «Укртрансбезпекою» і поліцією на самому початку. Дивимось на те, що прописано в умовах договору. Тобто мають виконуватись графіки рухів і все інше, – зауважив начальник Рівненського міського управління транспорту та зв’язку Володимир Пилипчук.

Серед вимог – транспортні засоби повинні бути пристосовані для маломобільних груп населення, а також для користування особами з вадами зору, слуху та з ураженнями опорно-рухового апарату. Крім цього, перевізники повинні передбачати можливість встановлення зовнішніх звукових інформаторів номера і кінцевих зупинок маршруту, текстових та звукових систем у салоні для оголошення зупинок.

У найближчому конкурсі серед перевізників проведуть лот і на 1-й автобусний маршрут. В управлінні транспорту додають, що можливо хтось запропонує кращі умови, ніж вже наявний перевізник.

Засідання конкурсного комітету відбудеться 25 березня. Огляд автобусів, які пропонуються для роботи на маршрутах як основні, буде проведено 16 березня.

Наразі ж на маршрутах громадського транспорту у Рівному працюють 39 перевізників. На вулиці міста виїжджають 280 маршрутних таксі та 5 великогабаритних автобусів. Крім того, щодня у Рівному курсують 68 тролейбусів. Найстаршому з них – 46 років. Щоправда стареньку «Шкоду» використовують лише для екскурсій.

Читайте також