Майже 100 юнаків із Рівненщини відправили на строкову службу (ФОТО)

фото - Фейсбук

17 квітня на Рівненському обласному збірному пункті відбулася урочиста відправка близько 100 молодих юнаків на строкову військову службу у Збройні Сили України та інші військові формування. Повідомляє Рівненський обласний військовий комісаріат

Дана подія - завжди хвилююча і, водночас, урочиста мить. Для призовників – знаменна початком служби у Збройних Силах України, а для батьків – мить, яка викликає почуття гордості і радості за своїх синів, за те, що виростили їх, а сьогодні Батьківщина довіряє їм найдорожче – оберігати мир та спокій рідної землі. Саме такі хлопці, які свідомо прийняли рішення присвятити частину свого життя служінню Батьківщині сьогодні є гордістю нашої країни. І саме вони наступні півтора року здобуватимуть нові для себе вміння і навички у військовій справі. 

Із напутніми словами до призовників звернувся військовий комісар Рівненського обласного військового комісаріату полковник ГНАТІВ Михайло Іванович, зазначивши, що військова служба є почесним обов’язком кожного громадянина. Також, висловив свої переконання, що перебування в армії надасть майбутнім солдатам впевненості, мужності та підвищення рівня фізичної підготовки. Крім того, запевнив батьків, що їх сини не будуть відправлятися у зону проведення антитерористичної операції. 

На заході були присутні: начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами і оборонної роботи Рівненської обласної державної адміністрації БАЛАДИР Олександр Іванович, представник державної прикордонної служби Луцького прикордонного загону полковник ЦЕЛЮХ Руслан Степанович, учасник антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей ХОМИЦЬКИЙ Дмитро Ленгинович. Кожен з них звернувся до новобранців щодо проходження військової служби та виконання свого обов’язку перед державою, побажавши легкої служби, нових вражень, досвіду та вірних товаришів. 

Зі словами вітання та найкращими побажаннями до новобранців звернувся настоятель Свято-Хресто-Воздвиженського храму села Богдашів отець ТАРАС (ВОЛЯНЮК), старший капелан оперативного командування «Захід». Він побажав юнакам міцного здоров’я, успіхів, сил з честю виконати почесний обов’язок громадянина України, змужнілими і здоровими повернутися додому, де на них чекатимуть їхні батьки та рідні. Крім того, капелан побажав, щоб у щоденному армійському житті їх оберігала материнська молитва та зігрівали спогади про батьківську домівку. Після чого Благословив та окропив свяченою водою завтрашніх солдатів на новий, відповідальний, та дуже непростий етап їхнього життя. 

Всього з Рівненській області планується призвати під час призовної компанії «Весна - 2018», близько 500 громадян України, які придатні за станом здоров’я до військової служби та не мають права на звільнення або відстрочку від призову.

Читайте також