Майже 68% доходів територіальних громад Рівненщини складає податок на доходи фізичних осіб

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

В управлінні податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Рівненській області повідомили, що за січень 2020 року платниками податків сплачено 400 млн. гривень податку на доходи фізичних осіб до бюджетів усіх рівнів. Приріст надходжень у січні 2020 року, порівнюючи з аналогічним періодом минулого року, складає 69,7 млн. гривень, або  21%.

Із загальної суми надходжень ПДФО до місцевих бюджетів Рівненщини надійшло 298,6  млн. гривень, що на 52,2 млн. більше, ніж у 2019. До Державного бюджету перераховано 101  млн. гривень, що на 17,8  млн. перевищує надходження минулого року.

Як зазначив в.о.начальника головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй, податок на доходи фізичних осіб є одним із бюджетоформуючих податків та стабільним джерелом наповнення державного та місцевих бюджетів.

«В легалізації заробітної плати мають бути зацікавлені не лише фахівці податкової служби краю чи представники влади, а й всі мешканці територіальних громад. Оскільки розмір фінансового забезпечення соціально-економічних програм на місцевому рівні знаходиться в прямій залежності від розміру надходжень цього податку», – наголошує  Віталій Чуй.

У податковій службі області також зазначають, що сумлінна та вчасна сплата податків – це можливість держави системно, без будь - яких збоїв, проводити державну політику щодо виплати пенсій, стипендій, соціальних допомог.

Читайте також