Медики, які залишились без зарплат, прийшли на сесію Рівнеоблради і погрожують перекривати дорогу

Депутати обласної ради затвердили зміни до бюджету з рекомендаціями профільної комісії, яка засідала зранку перед сесією. Під час нього виключили пункт про фінансування нещодавно створеного Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення.

Це питання викликало бурхливе обговорення серед керівництва області та ради, депутатів та медиків, які прийшли на засідання. Медичні працівники зазначають, що вони не отримали фінансування і сидять без заробітних плат вже другий місяць.

Голова обласної ради зазначив, що проблему можна вирішити, якщо голова Рівненської ОДА скасує рішення про створення Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення – аби й надалі функціонували два управління.

Медики погрожують, що у випадку, коли питання про виплати зарплат не вирішать сьогодні, вони йтимуть на кардинальні рішення – перекриватимуть дороги.

До слова, повернення до функціонування двох попередніх управлінь, за словами юристів облради, займе декілька місяців.

Після обговорення цієї проблеми не було достатньо голосів обласних обранців, аби повернутись до бюджетного питання. Пок що люди залишились без зарплат.

Читайте також