Медсестра, якій першій ввели вакцину проти коронавірусу в Рівному, поділилась враженнями

Сьогодні в Рівному розпочали вакцинацію проти коронавірусної інфекції. Область отримала 17 100 доз вакцини виробництва Oxford/AstraZeneca (Covishield).

Процес вакцинування розпочали з Центральної міської лікарні Рівного. Першій вакцину ввели старшій медичній сестрі кардіологічного відділення № 2 ЦМЛ Тетяні Васечко.

За її словами, медики опорної лікарні як ніхто знають і бачать, які наслідки має COVID-19.

«Погодилась, тому що ми як медики, які працюють у опорній лікарні, як ніхто бачимо, до чого призводить захворювання коронавірусної інфекції і тому я без роздумів погодилась на вакцинацію, - розповідає пані Тетяна. - Не було боляче, голова не боліла, все добре. Навіть не відчула, що «комарик укусив». Вакцинувалась близько 10:20 години».

Тетяна Васечно розповіла, що деякі колеги все ще у роздумах:

«На початку я сумнівалась, але потім подумала, що ми все ж таки європейська країна і маємо свідомо це все розуміти – і наслідки і саме захворювання є важким. Я на даному етапі переконую колег і сподіваюсь, що буде результат. Вони бояться ускладнень, навіть ті, що перехворіли, в людей страх, насамперед, перед вакцинацією.

Жінка вже перехворіла коронавірусом влітку минулого року. Втім, радить вакцинуватись, аби убезпечити себе:

«Я перехворіла влітку, я знаходилась на стаціонарному лікуванні, хоча в мене був стан легкий, але так як вдома в мене мама хвора не коронавірусом, тому я ізолювалась і продовжила лікування в умовах стаціонару разом із батьком. Будь ласка, відносьтесь відповідально до свого здоров’я. Не дарма нас всіх з дитинства вакцинують від дифтерії, від правця, проти грипу щороку йде вакцинація. Це має бути як молитва кожного року – якщо потрібно вакцинуватись, то це потрібно».

До слова, усі, кому вводять вакцину, підписують інформовану згоду про те, що ознайомлені із наслідками та ускладненнями, які можуть бути.

Більше про вакцинацію в Рівненській області читайте згодом на нашому порталі.  

Читайте також