Мешканець Рівненщини може загриміти за ґрати на 8 років через смерть дитини

Фото - ілюстративне

Прокурорами Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 30-річного здолбунівчанина. Чоловіка обвинувачують у порушенні правил дорожнього руху під час керування транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України). Про це інформує Рівненська обласна прокуратура на своєму сайті.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 31 липня цього року водій, перебуваючи в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, керуючи автомобілем BMW на іноземній реєстрації, порушив правила дорожнього руху і на вулиці Заводській у Здолбунові наїхав на 12-річну велосипедистку. Дівчинка померла в автомобілі швидкої медичної допомоги.

Водія після вчинення ДТП затримано, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області. Обвинувальний акт скеровано для розгляду до Здолбунівського районного суду.

Санкція статті  передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається  невинуватою у вчиненні  злочину і не може бути піддана кримінальному  покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також