Мешканців Рівненщини закликають не йти до церков на Великдень

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Президент України Володимир Зеленський анонсував проект «Великдень вдома», який дозволить відзначити свято, не збираючись натовпами в церквах. На дотримання правил карантину з боку мешканців Рівненщини сподівається і керівництво області.

Зокрема, заступник голови Рівненської облдержадміністрації Ігор Тимошенко зазначив, що ведеться постійний діалог з представниками церков, але все буде залежати від свідомості самих громадян.

– Ми можемо закликати священників, проводимо постійно з ними роботу. Але, головне, наскільки будуть свідомі ті люди, які дослухаються порад медиків, убезпечать себе, своїх рідних і оточуючих. Хоча ми чудово розуміємо почуття віруючих і самі так само знаємо, що це питання совісті кожної людини, – додав Ігор Тимошенко.

В Офісі Президента розглядають можливість розміщення на Великдень патрулів біля храмів та церков. У разі великого скупчення людей, правоохоронці мають проводити бесіди з парафіянами та роз’яснювати, що збиратися натовпами небезпечно не лише для них самих, а й для здоров’я тих, хто навколо.

Читайте також