Мешканців Рівненщини запрошують на фестиваль «Кобзарсько-лірницька Покрова»

В місті Рівне 12-14 жовтня 2018 року  проходитиме  П’ятий міжнародний  фестиваль «Кобзарсько-лірницька Покрова» в рамках проекту ЕтноРівне, що покликаний відродити традиції лірництва й кобзарства на Поліссі і Волині. У ньому  візьмуть участь кращі лірники й кобзарі з багатьох  регіонів України та гості з Польщі, Німеччини та Білорусі .Фестиваль  приурочений до Свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України, українського козацтва та 76-річниці УПА.

У програмі фестивалю: відкриття, Святковий концерт у Свято-Покровському кафедральному соборі, заключний концерт на Майдані Незалежності, майстер-класи, презентації компакт-дисків лірників і кобзарів,  колекції лір  , танці під ліру,  та безпосередньо лірникування і кобзарювання. 

Фестиваль проходитиме за підтримки Рівненської міської ради та Рівненського міськвиконкому.

Засновниками та організаторами фестивалю є: Управління культури і туризму Рівненського міськвиконкому, Рівненський міський Палац дітей та молоді, Етнокультурний центр Рівненського ПДМ та ГО «Молодіжне творче об’єднання «Древлянські джерела».

Співорганізаторами фестивалю є: Рівненська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату, Рівненське обласне відділення Національної всеукраїнської музичної спілки, Київський кобзарський та Львівський лірницький цехи.

 

Читайте також