"Ми і так стримували ціни": у Костополі реорганізують стоматполіклініку

У Костополі реорганізовують комунальну районну стоматологічну поліклініку - її приєднають до лікарні. Причиною є брак фінансування медзакладу. Наслідками реорганізації є ліквідація закладу та скорочення штату.

Як повідомляє Костопільщина 21 століття, раніше міськрада виділяла кошти на функціонування стоматполіклініки. Втім, під час прийняття бюджету громади на 2024 рік стало зрозуміло, що фінансів на заклад більше немає.

Виконувачка обов’язків керівника комунальної стоматполіклініки Наталія Радивоник погоджується, що головне у цій проблемі – відсутність фінансування від НСЗУ. Проте вважає, що заклад як такий, що надає соціальні послуги, мав право на подальше існування, однак лише за умови дофінансування з бюджету.

"Стоматологічні послуги скрізь дорогі, а ми і так стримували ціни, скільки могли, - коментує Наталія Радивоник. – Наші пацієнти – здебільшого люди, які раніше відвідували поліклініку як безкоштовну, коли такі послуги ще були. Ціни на матеріали зросли, черг за дорогими стоматологічними послугами у нас немає. А наші доходи залежать від людей, які лікуються. Тож я вважаю, що при тій моделі роботи, яка була, тобто комунального закладу, ми не могли вижити без додаткового фінансування. Можливо, я щось не розумію, адже я лікар, а не менеджер. А менеджер працювати до нас так і не прийшов. Мені шкода, адже я як керівник вболівала за збереження поліклініки. Та не варто драматизувати. Можливо, Роман Товарницький знайде вихід. Хоча в інших громадах, де пішли таким само шляхом, стоматвідділення при лікарнях позакривалися".

 

Читайте також