Мигдаль у воді: більше корисних властивостей горіха

Фото - відкриті джерела

Тільки в такому вигляді мигдаль розкриває свої найкорисніші властивості.

Звичайно, мигдаль корисний сам по собі. Але замочений горіх містить набагато більше вітаміну В і Е, фолієвої кислоти, таких ферментів, як ліпаза. Згідно Мінсільгоспу США, замочений мигдаль - це джерело калію, заліза, харчових волокон, білка і корисних жирів, потужних антиоксидантів.

6 доведених переваг замоченного мигдалю для здоров'я:

  1. Шкіра і волосся. У такому вигляді в горісі більше вітаміну Е, який діє як антиоксидант, зменшуючи запалення і пошкодження волосся і шкіри.
  2. Вагітність. Замочений мигдаль допомагає заповнити дефіцит фолієвої кислоти, що благотворно впливає на розвиток плода під час вагітності.
  3. Травлення. Завдяки харчовим волокнам, набряклий у воді мигдаль допомагає при запорах, нетравленні шлунка, здутті живота і спазмах.
  4. Схуднення. Згідно дослідницької статті, клітковина, що міститься в замоченому мигдалі, не просто допомагає травленню, а й запобігає почуття голоду, що добре для тих, хто хоче схуднути.
  5. Хронічні захворювання і розумові здібності. Як багате джерело антиоксидантів, замочений мигдаль допоможе знизити рис хронічних захворювань, включаючи рак. Також завдяки вітаміну Е, цей горіх сприяє поліпшенню пам'яті, якщо є його в міру і натщесерце
  6. Здоров'я серця. У замоченому мигдалі високий рівень корисних жирів, які допомагають запобігти серцеві напади, інсульти і атеросклероз. Дослідження показує, що цей горіх підвищувати рівень хорошого холестерину при ішемічній хворобі серця.

Як приготувати замочений мигдаль:

  • залийте дві чашки мигдалю в мисці теплою водою;
  • через 12 годин злийте воду і додайте 2 чайні ложки солі;
  • потім знову наповніть миску теплою водою і залиште на 12 годин.
  • в кінці 24-годинного періоду ви можете легко зняти коричневу шкірку мигдалю.

Читайте також