Міністр Чернишов поділився враженнями про поїздку на Рівненщину

14 травня із робочим візитом у Рівненській області перебував Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. Він оглянув низку об'єктів, які вже збудували або ще будуть в області. Згодом у себе на сторінці у мережі "Фейсбук" він поділився враженнями від відвідин. 

У Рівному оглянув будівлю нового пожежного депо, а також службові квартири для рятувальників. Створення умов роботи та життя для тих, від кого в разі небезпеки залежать людські життя, має бути пріоритетом як для центральної, так і для місцевої влади в усіх регіонах країни.

В с. Біла Криниця відвідав Центр безпеки громадян, де спільно працюють рятувальники та поліцейські із залученням медиків. А також завітав до оновленого місцевого будинку культури. Обидва об‘єкти є чудовим прикладом запровадження децентралізації.

Вдячний голові Рівного Володимиру Хомку за ознайомлення з масштабним проєктом — реконструкцією місцевого спортивного стадіону «Авангард». Разом із мером та головою ОДА оглянули спортивну споруду, яка є дуже амбітним проєктом. Перевірив також хід будівництва спортивного залу Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву. Це об‘єкт із ареною на 3000 глядацьких місць, що об’єднуватиме проведення заходів та подій від місцевого до міжнародного рівня. Оглянув будівництво комплексу м. Сарни. Спорткомплекс невдовзі зможе прийняти перших відвідувачів.

Традиційно ознайомився зі станом проведення ремонту на кількох ділянках автомобільних шляхів області. Зокрема — дороги загального користування державного значення Північний обхід м. Рівного. Не зважаючи на несприятливі погодні умови, роботи ведуться за графіком.

На жаль, майже в усіх регіонах, де доводиться бувати, є довготривалі будівництва соціальних об‘єктів, на закінчення яких чекають сотні, тисячі маленьких і дорослих українців, щоб мати змогу вчитись, лікуватись, обслуговуватись в гідних сучасних умовах. В м. Березне з 2017 року будується садочок на 150 місць. Заклад має нарешті прийняти юних вихованців, тому добудовують його в межах «Великого будівництва».

У Рівненській облдержадміністрації провів нараду з питань протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 та реалізації проєкту Президента «Велике будівництво». Область має чималу кількість хворих на коронавірус, тож розглянули шляхи подальшого захисту лікарів, надання допомоги медзакладам від держави та соціально-відповідального бізнесу для забезпечення обладнанням і ЗІЗ.

Читайте також