Міністр оборони назвав командирів ЗСУ, які відзначились у війні

Минуло 39 діб з початку повномасштабної війни та геноциду, розпочатих Росією в Україні.

Російські окупанти зазнають поразок на багатьох напрямках, плани Кремля не вдалися, а Збройні сили України боронять українські міста й села поза межами людських можливостей.

Міністр оборони України Олексій Резніков зазначив, що таке протистояння було б неможливим без тисяч людей, які щодня змагаються за майбутнє України.

Він відзначив кількох представників командування ЗСУ.

Насамперед – Головнокомандувача Збройних Сил України генерала Валерія Залужного:

"Можна сказати багато. Головне - це Воїн, який відповідає рівню викликів, що стоять перед Україною. А вони – величезні".

Також міністр відзначив заступників Головнокомандувача: генерал-лейтенанта Євгена Мойсюка і генерал-полковника Миколу Балана, начальника Генерального штабу ЗСУ, Героя України, генерал-лейтенанта Сергія Шапталу та усіх офіцерів Генштабу.

"Хочу, щоб усі усвідомили. У Європі немає більше жодного воєначальника, який би мав досвід військового управління подібного масштабу. Жодного! У всьому світі таких – одиниці", - зазначив Резніков.

Також він подякував тим, хто відзначився під час захисту столиці.

Це командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, який безпосередньо відповідає за оборону Києва та області.

Також міністр вважає, що наступні хвилі вторгнення РФ допоможе здолати досвід Героя України, генерал-лейтенанта Олександра Павлюка, який зараз очолює Київську обласну військову адміністрацію.

По-друге, Київ багато в чому врятували героїчні бійці на Чернігівщині та Сумщині, якими безпосередньо керує командувач військ Оперативного командування «Північ», Герой України, генерал-майор Віктор Ніколюк.

Окрім того, Олексій Резніков відзначив начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майора Кирила Буданова та усіх військових розвідників:

"Бійці ГУР творять справжні дива на різних ділянках фронту. Колись про них напишуть у книжках. Під Києвом вони зробили надзвичайно багато для нейтралізації найбільш підготовлених російських окупантів".

Він також підкреслив бойове братерство, яке виникло за цей час. Адже поряд з воїнами ЗСУ та ГУР МО пліч-о-пліч билися спецпідрозділи СБУ та Національної поліції, гвардійці, наші прикордонники, а також справжня тероборона – люди, які захищали свої домівки від російських зайд.

Читайте також