Міністр Олексій Чернишов проінспектував об’єкти «Великого будівництва» на Рівненщині

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов перебуваючи у робочому відрядженні на Рівненщині, ознайомився з будівництвом об’єктів, які реалізуються у рамках програми «Велике будівництво».

Разом з головою ОДА Віталієм Ковалем, головою Укравтодору Олександром Куброковим вони оглянули декілька автомобільних доріг області.

Триває будівництво першої черги Північного обходу Рівного. Дорожники працюють над першою 6-кілометровою ділянкою.  Далі планується реконструкція 4-кілометрової ділянки в селі Хотин до Рівнеазоту і ще поточний ремонт дороги від Рівнеазоту до траси Н-22. Будівництво об'їзної дасть змогу не лише розвантажити вулиці обласного центру Рівненщини, а й зберегти від руйнування покриття вулиць. Новий автошлях також сприятиме підвищенню безпеки руху, поліпшенню екологічної ситуації в місті та розвитку міста Рівного як важливого транспортного вузла.

Ознайомилися із станом ремонту автомобільної дороги Городище-Рівне-Старокостянтинів на ділянках 125+000 (6.4 км), 100+000 (6.8 км), а також 10 км дороги Камянка-Велике Поле.

Разом з керівництвом області Олексій Чернишов перевірив стан будівництва дитсадка у Березному. Дошкільний заклад також добудовують у рамках президентської програми «Велике будівництво». Дитсадок вже утеплений, поставлені енергозберігаючі вікна та двері, а також вузол обліку та автоматичного регулювання споживання теплової енергії. У розпалі внутрішні роботи. До кінця року дитсадок планують здати в експлуатацію.

У Сарнах міністр оглянув хід будівництва спорткомплексу. Загальна площа споруди 4 тисячі квадратів. Облаштовано та утеплено фасад, проводяться внутрішні роботи та благоустрій території. Комплекс буде адаптований для всіх груп населення. Тут будуть гімнастичні, атлетичні та ігрові зали. Глядацькі трибуни розраховані на 750 місць. Будівництво планують завершити у 2020 році. 

"Велике будівництво" - це проект про нову якість життя українців. І, попри пандемію, Рівненщина впевнено стоїть на цьому шляху. Область обов'язково має стати технократичним хабом Західної України. І ми крок за кроком рухаємося в цьому напрямку", - відзначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Загалом в рамках президентського проєкту «Велике будівництво» на Рівненщині заплановано спорудження або реконструкція 5 шкіл, 5 садочків і 5 спортивних об’єктів, 7 приймальних відділень, а також 73 км доріг.

За інформацією пресслужби ОДА.

Читайте також