Мінкульт відповів на закиди Рівненської обласної ради щодо зволікання у реєстрації єпархій ПЦУ

Газета

15 березня, після сесії Рівненської обласної ради, депутати звернулися до Президента України щодо зволікання у реєстрації єпархій Православної церкви України (ПЦУ) Міністерством культури країни. У тексті звернення зазначалося, що подією тисячоліття стало вручення Томосу та надання автокефалії Православній церкві України:

«Православні віруючі України, окрилені цією подією, масово переходять від Російської православної церкви, яка в Україні має назву Українська Православна церква (Московського патріархату) до єдиної Православної церкви України – канонічної, як в Україні так і на Росії.

Але ворог – Росія та «Рускій мір в Україні в особі службовців Міністерства культури України – затягує реєстрацію єпархій Православної церкви України та чекає виборів з надією, що прийдуть до влади проросійські сили, які повернуть вплив Російської Православної Церкви в Україні.

Просимо Вас, пане Президенте, до виборів викинути з крісел колаборантів в Міністерстві культури України та змусити зазначене міністерство впродовж двох тижнів зареєструвати всі подані документи єпархій Православної церкви України».

У Міністерстві культури вчора, 19 березня, відреагували на звернення Рівненської обласної ради, і зазначили, що риторика безпідставних звинувачень, яку обрали автори згадуваного звернення, є хибною й такою, що дискредитує, на догоду країні-агресору, органи влади України. Повний текст тут. 

Читайте також