Минулоріч на Рівненщині приватизували близько 40 об`єктів

У минулому 2023 році на Рівненщині провели 37 успіших аукціонів. Загальна сума складає більше 260 млн грн. 

Про це повідомляють у пресслужбі Рівненської ОДА.

«Регіональне відділення у Рівненській області забезпечило минулоріч більше надходжень до бюджету ніж за усі попередні періоди. Найбільшим серед проданих активів був майновий комплекс ДП «Рівнеторф». За лот із стартовою ціною в 47 млн грн змагались 12 учасників. Ціна продажу скала 246 млн», - розповів начальник відділу приватизації, управління держмайном та корпоративними правами держави регіонального відділення Фонду держмайна України у Рівненській та Житомирській областях Анатолій Франчук.

Вже у 2024 році на Рівненщині реалізували 6 об’єктів приватизації на суму майже 15 млн гривень. Станом на сьогодні оголошено ще 6 аукціонів. 4 з них у місті Корець, один об’єкт у Млинові та радіозавод у Рівному (пакет акцій розміром 50% + 1 акція).

«Процес приватизації дозволяє залучати додаткові кошти до бюджету держави. Крім цього, об’єкти передають новим власникам, які зацікавлені у їх розвитку та ефективності. Зауважу, що приватизації при цьому не підлягають підприємства, що забезпечують енергетичну незалежність, обороноздатність держави тощо», - сказав Анатолій Франчук.

Очікується, що у цьому році до продажу пропонуватиметься близько 40 об’єктів на території регіону.

Читайте також