Міський голова Рівного про пікніки під час карантину: «Це катастрофа»

Фото - ілюстративне/відкриті джерела

Сьогодні у Рівному вчергове засідала комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Анонсованого міською владою посилення карантинних заходів у Рівному поки немає – основні обмеження та заборони залишились незмінними. Однак міський голова Володимир Хомко звернувся до мешканців міста з проханням суворо дотримуватися правил карантину та знаходитись вдома.

Очільника міста обурила велика кількість дітей, які бавляться на дитячих майданчиках, а також пікніки та скупчення людей у церквах.

– Маємо проблему: продовжують гуляти діти. Навіть якщо дитина не захворіє, хоча є й такі випадки, але ж принесе вірус в хату. Не можна, щоб діти гуляли групами. Усі мають бути ізольовані – кожна сім’я окремо. Друге – це пікніки. Я вчора їхав по Рівному – це просто катастрофа. Мало того, що горить зі всіх сторін місто, то люди ще й збираються компаніями, – зазначив Володимир Хомко.

Нагадаємо, минулого тижня у Рівному заборонили відвідування дитячих та спортивних майданчиків. Порушників може штрафувати поліція. При цьому Володимир Хомко зауважив, що одними штрафами проблему не вирішити.

– 90% успіху залежить від свідомості громадян. Приклад: поліція приїхала на виклик, розігнала дітей, але через 30 хвилині ті самі діти на тому ж майданчику. Батьки повинні розуміти, що це стосується і їх теж, – додав очільник міста.

Окрему увагу Володимир Хомко звернув на проблему з масовим відвідування церков. Адже далеко не всі віряни під час відвідування богослужінь дотримуються дистанції. За словами міського голови, якщо найближчим часом рівняни не самоізолюються – може повторитися доля Італії.

Читайте також