Міський голова Рівного зробив гучну заяву стосовно місцевої партії «Рівне Разом»

Фото - Четверта влада

Передвиборча гонка у Рівному набирає обертів - обростає провокаціями та чорними політтехнологіями. На що лише не йдуть недобросовісні політики, аби дискредитувати опонентів. Днями спробували зіпсувати репутацію одному із найрейтинговіших кандидатів, за результатами соціологічних опитувань, на посаду міського голови Рівного.

Так, чинний міський голова Рівного Володимир Хомко в коментарі для одного із інтернет-видань заявив, що місцева політична партія «Рівне Разом» заважає працювати членам Рівненської міської територіальної виборчої комісії. Статтю опублікували 28 вересня.

Попри гучні заяви, жодного факту на підтвердження слів у тексті не зазначено - мер посилається на чутки. У своєму коментарі Володимир Хомко не пояснив, чи звертався він до правоохоронних органів із приводу озвучених ним фактів, що дозволяє сприймати його слова, виключно як спроби політичного тиску на членів ТВК та намагання протидіяти чесним та конкурентним виборам. Також можна сприймати такі заяви як наклеп на політичних опонентів.

У «Рівне Разом» вважають, що деякі його слова можна розцінювати як тиск на членів виборчої комісії. До прикладу, у коментарі Хомко стверджує, що «... якщо в цій державі є закон, то ця партія («Рівне Разом») не може бути зареєстрованою!».

Варто додати, що сам Володимир Хомко участі у боротьбі за крісло міського голови не братиме. Натомість підтримав одного із кандидатів - від партії «За майбутнє». Саме у списку цієї сили під номером 1 чинний мер балотуватиметься у міські депутати. Попри те, що бере участь передвиборчій гонці, відпустку пан Хомко не взяв і продовжує користуватись службовим становищем.

Нагадаємо, це не перша заява міського голови Рівного Володимира Хомка стосовно «Рівне Разом». Влітку представники організації підтримували підприємців, яким чинна влада не дозволяла працювати. Вони разом із рівнянами вимагали від міської влади відновити законне право на працю, якого місцеві підприємці були позбавлені. Наполягали також і на тому, аби за участі громадськості та підприємців затвердити єдиний Порядок організації роботи ринків, ярмарків та інших видів вуличної торгівлі у місті.

Читайте також