Мітинг під ОДА: перевізники Рівненщини готові дотримуватись усіх умов карантину, аби лише працювати (ФОТО)

Сьогодні, 15 червня, у Рівному під стінами обласної адміністрації зібрались декілька сотень водіїв і перевізників. Вони мають на меті достукатись до керівництва області та держави, аби таки відновили повноцінні пасажирські перевезення. Разом із собою більше півтисячі мітингувальників пригнали і автобуси, на яких прикріпили плакати із написами «Не обмежуйте наші права», «Наші діти також хочуть їсти», «Ми за чесні ігри», «Дарма ви нас провокуєте», «Не викручуйте нам руки», «Наш бізнес чесний», «Не душіть малий та середній бізнес», «Дайте роботу», «Ми будемо боротися» та інші.

Перевізники готові йти на дотримання соціальних дистанцій, на ті умови, які дозволять людям, зайшовши у маршрутку, не заразитись. Хоча, ці умови їм не на руку.

«Ці умови теж не кожного тішать, бо якщо взяти порахувати розходи: паливо, зарплата водія і плюс треба віднести віддати щось хазяїну, то вибачте, це трошки …», - пояснив один із мітингувальників.

«Зараз їдеш до міста, стоять на зупинках «куча» людей, пхають в одну маршрутку. Пхаються у 8-місний по 15 чоловік. А якщо буде їхати клеванська, оржівська, будуть їхати одна за одною маршрутки і по 5 чоловік сяде і буде відстань, і буде все добре, і поїдуть по графіку, не буде скупчення», - розповів один із водіїв.

До мітингувальників звернувся начальник управління інфраструктури Рівненської ОДА Федір Мисюра:

«Зараз не стоїть питання, як їздять у Києві автобуси, зараз стоїть питання Вам відновити роботу. Зрозумійте правильно. Стоїть питання – щоб Ви швидше виїхали на маршрут. Київ нехай розбирається із Києвом. Наше завдання – щоб ви якнайшвидше поїхали. Для того вже на два (засідання, - авт.) Кабміну писалось звернення. Сьогодні обласна комісія ТЕБ і НС робить його ще раз».

Наші журналісти виокремили основні меседжі мітингувальників:

«Щоб Бровари не повторились», «Ми хочемо, щоб нас почули», «Ми будемо не тільки тут, ми будемо дороги перекривати», «Чим більше автобусів, тим більша відстань буде між людьми», «Ми три місяці йшли на компроміси», «У Києві кілометри до нічних клубів стоять без масок, без нічого», «У Києві маршрутки їдуть битярою набитів, людина не може зайти».

Розповіли протестувальники і про нелегальних перевізників, які в декілька разів більшу плату беруть із пасажирів.

У цю середу, 17 червня, планується чергове засідання Кабінету Міністрів, на якому й повинні будуть розглянути це питання.

До слова, з цього приводу завтра буде також звернення від народних депутатів від Рівненщини до Уряду.

Читайте також