Мітинг під стінами ОДА у Рівному: комісія перевірятиме діяльність начальника обласного ДАБІ

Під стінами Рівненської ОДА на мирний протест сьогодні, 22 лютого, зібралося близько 300 будівельників, громадських активістів та воїнів АТО. Причина - невдоволення діяльністю начальника ДАБІ у Рівненській області Ігоря Мічуди. Мітингувальники хотіли повідомити Віце-прем'єр-міністру-Міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадію Зубко, який сьогодні завітав на Рівненщину з робочим візитом, про факти зловживання службовим становищем чиновника.

«На сьогоднішній день будівельна галузь спустилася на дно. Песпектив як таких немає. Завдяки владі, яка нас хоч трохи підтримує, ми будуємо на сьогоднішній день Льодовиковий палац, сільські амбулаторії тощо. Усе це дає тисячам людей шматок хліба. Ці люди працюють тут і сплачують податки. А моєму ЖК на сьогодні працює близько 300 чоловік. Цього року ми ще не почали будувати жодної квартири. А все тому, що нам почали виставляти незрозумілі нам суми, які ми повинні платити за декларації. Тож ми тут зібралися, щоб нас почули. Ми офіційно сплачуємо усі податки, наші працівники отримують офіційні зарплати, піднімаючи таким способом економіку. Аналогів нашому житловому комплексу наразі в місті немає. Ми збудували перший у місті приватний дитячий садочок на 200 дітей, аналогів якому немає в усій Західній Україні. Ми б дуже хотіли, щоб сьогодні нас почув Олексій Муляренко, Геннадій Зубко і що вони допоможуть справедливо розібратися у цій ситуації”, - заявив власник Житлового комплексу «На Щасливому» Роман Курис.

Також під час мітингу забудовник розповів про громадську організацію, яка пише заяву до ДАБІ про перевірку тих чи інших об’єктів будівництва:

«Що робить Мічуда? Він створив у Рівному ГО «Асоціація працівників будівельної галузі м.Рівне», яка діє вже більше 10 років. Заступивши на посаду, він, будучи засновником цієї організації і начальником ДАБІ, починає робити перевірки. Приходить людина і питає забудовників – ви готові платити? – Ми кажемо – ні. Якщо ви не готові, то приходить громадська організація, обходить будівництво, фотографує і пише заяву до Мічуди, після чого Мічуда виїжджає і складає на забудовника багатомільйонні приписи. Ми не хочемо, щоб так далі продовжувалося.”

Відтак, мітингувальники просили звільнити Ігоря Мічуду з посади начальника ДАБІ у Рівненській області.

«Ми тут зібралися на мирну акцію. Ми сюди прийшли не битись і не сваритись, ми прийшли до пана міністра донести свою проблему. В нас остання надія на нього. Наша вимога – звільнити цього корупціонера. Ця людина бере величезні хабарі, закриває малі будівельні компанії, блокує роботу будівельників, а серед них є і 140 членів нашої спілки АТОвців. Тому ми просимо сьогодні у віце-прем’єр-міністра звільнити з посади Ігоря Мічуду, який створив свою будівельну компанію набагато потужнішу і блокує повністю роботу менших будівельних компаній, зловживаючи власним службовим становищем. Через нього хлопці змушені виїжджати до Польщі на заробітки, аби прокормити свої сім’ї. Ми – за справедливість і за те, аби всі люди працювали у рівних конкурентних умовах. Ми не для того стояли на майдані і воювали і гинули на війні, аби зараз робилося таке свавілля, яке було і до революції”, -  розповів голова міжрайонної об’єднаної Спілки ветеранів АТО Рівненської області Юрій Кірись.

Вже за півгодини до мітингувальників вийшов Перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір та запросив Романа Куриса та Юрія Кірися у свій кабінет. У результаті переговорів було вирішено провести перевірку щодо дій Ігоря Мічуди.

«Сьогодні у Рівному з робочим візитом перебуває в. о. керівника ДАБІ України Валерій Васильович. Він вислухав сьогодні пана Романа, людей, які з ним були. Вислухані всі заяви, прийняті документи як в обласну державну адміністрацію, так і в ДАБІ України. Буде проводитись перевірка. За результатами цієї перевірки будуть прийняті відповідні рішення», - повідомив Віталій Ундір.

Перевіркою займатиметься спеціальна комісія, яка, за попередньою інформацією, буде створена до 15 березня.

Трансляції з мітингу під стінами ОДА можна переглянути сторінці «Рівне Медіа» у Фейсбук.

Читайте також