Мітинг під стінами Рівненської ОДА: профспілки просять владу врахувати інтереси людей праці

Сьогодні понад сотня людей вийшли на віче проти внесення до розгляду парламентом проекту Закону про працю №2708.

Як відзначив голова Федерації профспілок Рівненської області Микола Шершун, новий документ розроблений без широкого обговорення громадськості і без участі в цьому процесі профспілок, як сторони соціального партнерства, повідомили в Рівненській обласній раді. 

Він наголосив, що Закон про працю, який має бути поданий на розгляд до Верховної Ради, в ньому запроваджується мінімум трудових гарантій від держави і повна залежність людини праці від роботодавця у призначенні розміру заробітної плати та забезпечені умов праці і соціального захисту.

«Для недопущення поспішних і невиважених змін законодавства про працю вважаємо за доцільне долучитися всім соціальним партнерам до формату тристороннього соціального діалогу для вироблення справедливої трудової реформи щодо євроінтеграційного курсу, за участі Міжнародної організації праці. Після підготовки законопроекту пропонуємо винести його на всенародне обговорення. Тільки після схвалення широкою громадськістю винести його на розгляд парламенту», - зауважив Микола Шершун.

До мітингуючих вийшов голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук та перший заступник голови облдержадімінстрації Сергій Подолін.

Олександр Данильчук наголосив, що люди, які працюють повинні мати гарантію і мають бути захищені законодавством. Обласна влада відповідно зробить все для цього в межах своєї компетентності.

«Ми демократична країна, і люди нас обирали для того, щоб ми допомагали та відстоювали їхні інтереси», - відзначив голова обласної ради.

Читайте також