Муляренко і бурштин: хто кого?

Списана проблема

Колись його попередник та друг Віталій Чугунніков, аби скинути з себе обвинувачення у причетності до «кришування» бурштину, звертався до міністра МВС Арсена Авакова з проханням ввести на Полісся підрозділи Нацгвардії. Одним рішенням він сплутав карти відстороненому голові Рівненської облради Володимиру Ковальчуку. Після цього всі заяви останнього про те, що Чугунніков підім’яв під себе бурштин, виглядали смішно. Чи був Чугунніков у бурштиновій «темі», достеменно невідомо, але з інформаційної боротьби проти «радикалів» він вийшов відносно чистим.

Піти по цій дорозі вирішив й Олексій Муляренко. Офіційно вам скажуть, що «губернатор» перейнявся проблемами Володимирецького, Сарненського, Дубровицького та Рокитнівського районів. Адже там знищують ліс, розкрадають мінерали, тому саме це не дає голові Рівненської ОДА спокійно виконувати свої обов’язки. Насправді, все банально: з одного боку «губернатор» перекладає свою «головну біль» на Авакова, а з іншого – попереджує нападки на себе.

(фото: ОГО)

Після провалу з проектом «Володимир Ковальчук – голова обласної ради», під який були виділені значні ресурси, в крісло очільника обласної ради «радикали» будуть намагатися посадити Оксану Лозову. Для того, щоб це зробити, битимуть саме по Муляренку. На даний момент, йому немає що серйозного пред’явити, окрім бурштину.

Всі за лопати

На Рівненщині для боротьби з нелегальним видобутком бурштину створювали оперативний штаб. На його підсилення було прислано кілька сотень спецпризначенців. За шість місяців вони вилучили 627 кілограмів бурштину та обладнання для його видобутку на 11 мільйонів гривень. Зараз цей штаб залишився тільки на папері, адже керівництво поліції не провело ротацію. Як тільки в присланих силовиків завершилося відрядження, то вони одразу поїхали «додому». Потрібно зауважити, що вони, окрім бурштину, боролися ще й із злочинністю в тих районах.

Що після їх від’їзду почало відбуватися на «клондайках», показав журналіст-розслідувач Дмитро Бондар.

(відео: 4 влада)

Навіть, якщо клопотання Муляренка буде погоджено, то колишнього результату вже не домогтися.

Як переконує журналіст Дмитро Леонтіюк, силою проблему з незаконним видобутком бурштину не вирішити, бо в нашій області бурштинокопачів у п’ять разів більше, ніж всіх разом взятих поліцейських, нацгвардійців та СБУшників:

Читайте також