На аеродромі у Білорусі, який віддали росіянам, збільшилась кількість ЗРК С-400

Ілюстративне фото

На території аеродрому "Зябровка" у Білорусі, який віддали російським військам, збільшилась кількість військової техніки.

Про це інформує моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Збільшення числа «С-400», танки та БМП: Свіжі супутникові знімки військового аеродрому у «Зябрівці»

Оборонний аналітик Кондар Музика опублікував у Twitter нові супутникові знімки військового аеродрому в Зябрівці (Гомельська область, Білорусь), які зробила компанія Rochan Consulting 20 червня 2022 року. На фото можна помітити дивізіон з 10 одиниць зенітно-ракетних комплексів С-400 «Тріумф», дві одиниці ЗРПК «Панцир», які знаходяться на насипах ґрунту, а також низьковисотні виявники 5Н66, які встановлені на вежі 40В6 і радіолокатор підсвічування та наведення 92Н6Е.  Поруч із ним, під маскувальною сіткою, розташований апаратний контейнер Ф52 для операторів.

"По фото можна зробити висновок, що розташування цієї техніки не зазнало суттєвих змін із квітня 2022 року, коли ми робили огляд техніки, яка розташована на аеродромі. У той же час видно, що С-400 побільшало на дві одиниці. Але це єдині зміни. Нам відомо, що окрім усього перерахованого вище в Зябрівці також з'явилися БМП і танки, які прикопані і замасковані", - йдеться у повідомленні.

До слова, вчора Генштаб України заявив, що Лукашенко віддав військовий аеродром у Зябрівці під повний контроль ЗС РФ:

"Аеродром "Зябрівка" у Білорусі вже повністю контролюється росіянами. Нині там будується російська військова база. На території аеродрому знаходиться ракетний дивізіон ракетного комплексу "Іскандер-М" та дивізіон С-400"

Читайте також