На бурштинових клондайках проводять рейди (ФОТО)

З метою попередження правопорушень у сфері надрокористування, знищення лісових масивів внаслідок незаконного видобутку бурштину-сирцю, поліцейські проводять оперативно-профілактичні відпрацювання на території Рівненського природного заповідника. Про це повідомили у відділі комунікації поліції області. 

Оперативний штаб ГУНП спільно із поліцейськими Володимирецького, Вараського територіальних підрозділів, працівниками управління стратегічних розслідувань у цілодобовому режимі здійснюватимуть профілактичні рейди у місцях можливого видобутку бурштину. 

Вже сьогодні, 18 листопада, під час проведення відпрацювання поліцейські Володимирецького району спільно із колегами із оперштабу, управління стратегічних розслідувань і Вараського відділу виявили у місцях незаконного промислу безгосподарські мотопомпи. Для недопущення вчинення правопорушень поблизу села Мульчиці наразі виставлено два переїзних цілодобових пости. 

Нагадаємо, до підрозділів поліції області з початку року надійшло 793 заяви і повідомлення, що стосуються незаконного видобутку бурштину, із яких 149 з ознаками кримінальних правопорушень. У результаті проведених заходів вилучено 64 мотопомпи 17 транспортних засобів та понад дві тонни 660 кілограмів бурштину.

Читайте також