На День Незалежності на Рівненщині зробили унікальну карту України (ФОТО)

https://zdolbun.gov.ua

Здолбунівщина святкує День незалежності нашої країни. Ось уже який рік поспіль найголовніше свято держави відзначаємо зі щемким сумом та щирими сльозами, з поминанням тих, чиє життя забрала війна, котра все ще триває. Але святкуємо ми і з не менш щирою гордістю – за незламність переконань, за відвагу наших бійців, за те, що Україна, попри усі незгоди, – вільна та незалежна держава!

Сьогодні відзначення Дня незалежності у Здолбунові розпочалося з урочистої ходи, під час якої великий прапор нашої держави несли ті, хто найбільше заслуговує виконати цю почесну місію, – наші бійці-земляки.

Згодом на площі Героїв Майдану відбувся молебень за Україну. Адже спільні молитви за мир та злагоду у країні, котрі сьогодні звучать у різних куточках держави, дають нам надію на те, що лихоліття врешті закінчиться.

І жінки, і багато чоловіків, присутніх на сьогоднішньому дійстві, час від часу втирали сльози. Втримати їх було неможливо, коли на сцені керівник Спілки учасників бойових дій та АТО «УВО» Сергій Пандрак та голова ГО «Здолбунівська спілка учасників бойових дій та АТО «УВО» Андрій Токарчук вручали медалі «Доброволець АТО» (2014 рік) нашим землякам-бійцям та рідним тих, хто вже ніколи не повернеться додому… Адже серед 16 районів Рівненської області саме Здолбунівщина втратила найбільше бійців у цій війні.

До слова, сьогодні Державний Прапор Україні підняли й на могилі бійця-героя Павла Петренка.

Наверталися сльози, коли зі святом вітали мам наших полеглих хлопців, і коли квіти лягали до стели Небесної Сотні. Бо такі тепер реалії: наша незалежність виборена сльозами тисяч родин. І дай, Боже, аби їхня кількість не збільшувалася…

У День незалежності наші земляки отримали почесні нагороди, зокрема – Почесні грамоти  Здолбунівської районної державної  адміністрації  за   багаторічну сумлінну працю,  високий професіоналізм,  відданість  справі, активну життєву позицію та з нагоди відзначення 27-річниці незалежності України.

Цього вихідного дня здолбунівчани та гості міста мали змогу і відпочити, і побачити багато чудових виступів наших митців, і ознайомитися з виставкою «Здолбунівщина агропромислова», де не лише демонстрували потужну сільгосптехніку, а й частували короваєм. Були і розваги, і цікаві виставки, і смаколики, і спортивні змагання.

Врешті, свято триває, і увечері на наших земляків чекає ще багато цікавого.

Ми ж щиро вітаємо усіх зі святом! Нехай Україна буде щасливою!

За інформацією прес-служби Здолбунівської РДА

Читайте також