На Горині виловлюють рибу сітками

30 серпня державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля здійснили рибоохоронний рейд на водоймах області. В результаті було зафіксовано дев’ять порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Близько 12 години в селі Вільгір Гощанського району викрили двох громадян, які займались виготовленням забороненого знаряддя лову з сітко-снастневого матеріалу – «климня». На затриманих громадян склали протоколи за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП.

Того самого дня інспекторським складом на річці Горинь викрито двох порушників, які здійснювали вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – «климнею». Заборонені знаряддя лову вилучено.

Згодом викрили порушника, який здійснював вилов водних біоресурсів за допомогою «климні». Він встиг виловити таку рибу: пліток – 15 екз. та сом - 1 екз. Збитки, завдані рибному господарству, склали 1 700 грн. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до районних судів Рівненської області для притягнення порушників до відповідальності.

Браконьєрів затримали також у селі Черняхів Острозького району. Вони виловлювали рибу сіткою та "екранами".

У всіх випадках порушники не вистигли завдати шкоди рибному господарству. На осіб було оформлено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

В Управлінні Держрибагентства у Рівненській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 540 53 90. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку виготовлення,  збуту чи зберігання  заборонених знарядь лову – просять повідомляти за вказаним номером телефону.

За інформацією Рівненського рибоохоронного патруля.

Читайте також