На Харківщині викрили законспірований склад із боєприпасами на 200 млн доларів

На Харківщині СБУ викрила законспірований склад із боєприпасами та комплектуючими до військової техніки на 200 млн доларів. Все це обладнання вже передали для потреб української армії. 

Попередньо виявлені деталі були призначені для підбитої техніки рф, яку ворог збирався ремонтувати на виробничих потужностях міста. Таким чином, росія планувала використати Харків у якості «перевалочної бази» для подальшого наступу вглиб території України.

Проте завдяки героїзму українських захисників Харків виявився не по зубах російським загарбникам. 

Тепер вся вилучена техніка буде направлена на потреби ЗСУ та буде використана для захисту України. 

Під час обшуків виявили та передали Міністерству оборони:

  • 60 повнокомплектних танкових двигунів
  • велику кількість запчастин і комплектуючих до бронетехніки, які було поміщено у 10 залізничних вагонів для швидкого переміщення.

Крім того в окремих замаскованих приміщеннях виявлено 26 керованих ракет класу «повітря-повітря». Таке майно входить до штатного озброєння військових літаків і гелікоптерів та використовується для враження літальних апаратів.

Було встановлено. що наявне на цьому складі обладнання було раніше викрадене з військових арсеналів. А напередодні повномасштабного вторгнення власники складу мали намір піти на співпрацю з окупаційними військами та надати техніку для потреб ворога.

Наразі встановили причетних до злочину, вживаються заходи щодо їх затримання.