На коронавірус захворіли більше 1100 медиків із Рівненщини

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

На Рівненщині станом на 29 вересня 2020 року загальна кількість інфікованих на Covid-19 медпрацівників та працівників медзакладів 1131 особа. До Управління Держпраці у Рівненській області від закладів охорони здоров’я області надійшло 882 повідомлення про інфікування медичних працівників, з них 4 - смертельні. Кількість випадків, стосовно яких не забезпечено подання повідомлень до Управління – 31, кількість випадків, стосовно яких не передбачено проведення розслідування гострого профзахворювання – 337. Про це повідомили в пресслужбі Держпраці. 

У закладах охорони здоров’я створено комісії з розслідування гострих професійних захворювань на Covid-19 у медичних працівників. До складу комісій, відповідно до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, включено посадових осіб Управління.

Станом на 29 вересня 2020 року завершено 164 розслідування гострих професійних захворювань медичних працівників на Covid-19, з них 46 випадків визнано пов’язаними з трудовою діяльністю, 118 – не пов’язаними.

У разі якщо медичні працівники вважають, що їх трудові права порушуються, вони можуть звернутися будь-яким зручним способом до Управління для вжиття заходів щодо усунення виявлених порушень і притягнення до відповідальності винних посадових осіб.
 

Читайте також