На Луганщині голови чотирьох громад виявились зрадниками - голова ОВА

Сергій Хорів, скріншот

На Луганщині чотири мери перейшли на бік окупантів.

Про це повідомив  голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Йдеться про населені пункти Рубіжне, Станиця Луганська, Мілове й Марківка.

"Серед голів громад маємо чотирьох зрадників у Рубіжному, Міловому, Марківці, Станиці Луганській. На цих особах після перемоги побачимо, як працює закон про колаборантів", - зазначив Гайдай.

Ми раніше повідомляли, що 1 квітня мер Рубіжного Сергій Хортів зрадив Україну і перейшов на сторону військових Російської Федерації. У мережі опублікували відео, в якому Хортів у стилі російської пропаганди називає ЗСУ "нацистами" і закликає скласти зброю.

1 березня Луганська обласна прокуратура почала кримінальні провадження щодо голови Марківської об’єднаної територіальної громади Ігоря Дзюби та голови Міловської об’єднаної територіальної громади Олега Савченка за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України), бо вони перейшли на бік Росії та допомагали росіянам вести підривну діяльність проти України.

2 березня Спеціалізована прокуратура об’єднаних сил розпочала розслідування стосовно керівника Станично-Луганської селищної військово-цивільної адміністрації та його двох заступників за фактом державної зради. Селищним головою Станиці Луганської був Альберт Зінченко.

 

Читайте також