На освіту Рівненщини виділять 80 млн гривень

http://oblrada.rv.ua

Сьогодні на засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків під головуванням Юрія Благодиря депутати розглянули зміни до обласного бюджету Рівненської області на 2019 рік.

Зокрема, члени комісії погодили розподіл залишок коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на суму 80 142, 7 тис. грн..

Як пояснила директор департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк 11,07 млн. грн. буде спрямовано на оплату праці працівникам закладів загальної середньої освіти. Крім того, 2,8 млн. грн. призначено на придбання обладнання для оснащення ресурсних кімнат у 24 школах, де діють інклюзивні та спеціальні класи.

«Кошти у сумі 34,2 млн. грн. виділено на забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов в приміщеннях закладів загальної середньої освіти», - зауважила вона.

Начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський зазначив, що в області є 605 шкіл, з яких 104 – неоснащені внутрішніми вбиральнями, тому 34,2 млн. грн. буде спрямовано на їх будівництво.

Також 7,8 млн. грн. виділено на оснащення шкіл засобами навчання та обладнанням для кабінетів природничо-математичних предметів та 19,4 млн. грн. – на оновлення матеріально-технічної бази 12 професійно-технічних навчальних закладів. Інші кошти без додаткового цільового призначення спрямовуються на: реконструкцію овочесховища з влаштуванням навчального тиру для стрільби з пневматичної зброї «Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою» - 960,0 тис. грн.;капремонт фасадів будівель Рівненського обласного наукового ліцею інтернату II-III ступенів – 3,5 млн. грн.; придбання та встановлення спортивного ігрового майданчика Острозької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №2 I-II ступенів – 150 тис. грн..

Такі зміни члени комісії підтримали та рекомендували голові обласної ради винести на розгляд сесії. 

За інформацією прес-служби Рівненської облради

Читайте також