На реалізацію проекту "Північний об`їзд" на Рівненщині виділять 200 млн грн

кадр з відео

200 мільйонів гривень планують закласти у держбюджеті наступного року на початок реалізації проекту "Північний об'їзд". Про це пише UA: Рівне

Вже наступного року за ці гроші у Рівненському районі планують розпочати будівництво нової дороги. Інформація про це з'явилась на офіційній сторінці Укравтодору, її сьогодні UA: Рівне підтвердив заступник начальника Служби автодоріг в області Михайло Федорук.

Шість кілометрів двохсмугової дороги мають збудувати у полях між луцькою та костопільською трасами. На початок будівництва цього відрізку у держбюджеті хочуть закласти 200 мільйонів гривень (загалом новий відрізок вартуватиме 312 мільйонів). Уся ж протяжність "Північного об'їзду" від "азотівського кільця" до розв'язки біля зоопарку становитиме 14 кілометрів, крім будівництва нової дороги реконструкція чекатиме і уже наявні шляхи.

За словами Михайла Федорука, попередня вартість усього проекту – 587 мільйонів гривень і розраховують завершити його за два роки. Звертатимуться шляховики і до місцевої влади з проханням про співфінансування.

– Ділянка даної дороги передбачалась побудуватись ще за часів СРСР. І сьогодні шлях, по якому йтиме будівництво, є в резерві. Так, є питання по відведенню землі, ми працюєм, думаєм, що на 1 квартал 2019 року матимемо землевідвід. Думаю, хто їздить в Рівному вулицями Млинівською, Кн. Володимира, Шухевича – звідти забереться весь транзитний потік транспорту і рівняни, і які подорожують з Києва до Луцька і в напрямку польського кордону відчують як мінімум 40 хвилин економії свого часу, – розповів начальника Служби автодоріг в області Михайло Федорук.

Більше про цю тему можна дізнатись у матеріалі, який наш канал підготував у грудні минулого року: https://www.facebook.com/uarivnetv/videos/1953610398291588/

Читайте також