На Рівненщина громаді повернули незаконно продану землю

Органи прокуратури Рівненської області в суді апеляційної інстанції відстояли законну правову позицію щодо повернення територіальній громаді смт. Рокитне інвестиційно привабливої земельної ділянки, нормативною грошовою оцінкою 42 тис грн, що знаходиться в центрі населеного пункту поблизу ринку.

 

Доведено, що зазначена земельна ділянка вибула з володіння територіальної громади Рокитнівської селищної ради на підставі прийнятих останньою рішень та укладеного договору купівлі-продажу, які у подальшому судом визнано незаконними та скасовано.

У зв’язку з тим, що спірна земельна ділянка, продовжувала перебувати у чужому володінні, з метою захисту інтересів держави в особі територіальної громади, Сарненська місцева прокуратура пред’явила до суду позов про витребування земельної ділянки від добросовісного набувача.

Однак у задоволенні даного позову судом першої інстанції було відмовлено.

Не погодившись із таким рішенням суду, принципово відстоюючи правову позицію, прокуратура Рівненської області оскаржила його в апеляційному порядку.

За результатами розгляду скарги прокуратури, законність її вимог підтвердив Апеляційний суд Рівненської області, який скасував попереднє незаконне судове рішення та витребував згадану земельну ділянку до земель житлової та громадської забудови Рокитнівської селищної ради Рокитнівського району.

 

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також