На Рівненщині активно дезінфікують під’їзди у багатоквартирних будинках (ФОТО+ВІДЕО)

Фото - Костопільська міська рада

Одним із важливих протиепідемічних заходів на Рівненщині є обов’язкова дезінфекція під’їздів багатоквартирних будинків міста. До цього зобов'язала обласна влада в рамках боротьби з коронавірусною інфекцією.

Так, зокрема, Костопільська міська рада повідомляє, що у період підвищеної небезпеки, викликаної спалахом коронавірусу COVID-19, працівниками комунальних підприємств "Костопільське будинкоуправління" та "Костопільське БЖКП" проводиться дезінфекція у багатоквартирних житлових будинках, які обслуговуються даними підприємствами.

Зокрема, дезінфекцію проходять: майданчики перед входом у під'їзди, вхідні двері та ручки, кодові замки, перила, ліфти та кнопки ліфтів, стіни та підлоги на перших поверхах.

Обприскують місця загального користування спеціальним хлоровмісним засобом для знезараження Бланідас 300 з широким спектром протимікробної дії.

Фото - Костопільська міська рада

За інформацією керівництва комунальних підприємств, кожен під’їзд проходитиме дезінфекцію 1-2 рази на добу.

Варто зазначити, що про власну безпеку мають подбати і самі мешканці багатоповерхівок, в першу чергу люди літнього віку. Необхідно дотримуватись загальних рекомендацій: без нагальної потреби не виходити на вулицю, користуватись антисептиками, по поверненню додому обов’язково ретельно мити руки, систематично та ретельно прибирати поверхні біля своєї квартири, обробляти їх дезінфікуючими засобами.

Таку ж дезінфекцію під'їздів проводять і в місті Дубні. В соцмережах, зокрема, опублікували відео процесу обробки багатоквартирного будинку на вулиці Семидубській.

Читайте також