На Рівненщині більше 7 гектарів землі повернули в комунальну власність

фото ілюстративне

Дубенська місцева прокуратура пред’явила до суду позов про визнання недійсним договору оренди та повернення до комунальної власності земельних ділянок загальною площею 7,28 га, що розташовані в межах населеного пункту Глибокодолинської сільської ради Демидівського району, вартість яких  становить понад 315 тис грн.

Підставою для прокурорського втручання став установлений факт незаконної передачі у 2017 році органом місцевого самоврядування даних земель в користування приватному підприємству за відсутності прийнятого на сесії сільської ради рішення та без проведення земельних торгів, що є порушенням вимог Земельного кодексу України.

Реагування прокурорів на такі порушення спонукало сторін укладення договору добровільно повернути земельні ділянки у комунальну власність територіальної громади, а тому господарським судом Рівненської області винесено ухвалу про закриття  провадження.

Таким чином, завдяки прокуратурі Рівненщини повернуто громаді 7,28 га земель сільськогосподарського товарного виробництва, вартість яких становить майже третину мільйона гривень.


 

Прес-служба прокуратури Рівненської області

 

Читайте також