На Рівненщині біля річки виявили 5 сіток та 4 екрани

На Рівненщині виявили факти порушення нерестової заборони. 

Про це повідомляють у Держекоінспекції Поліського округу. 

Так, 25 червня 2024 р. при проведенні чергового спільного природоохоронного заходу із громадськими інспекторами з охорони довкілля Поліського округу на придаткових водах р.Горинь, в межах території Клеванської та Деражненської територіальних громад Рівненського району, інспекторами ДЕІ Поліського округу було виявлено та вилучено незаконні знаряддя з вилову риби – 5 сіток загальною довжиною 80 м та 4 екрани.

- Наголошуємо, що, відповідно до Правил любительського рибальства, забороняється добування (вилов) водних біоресурсів на нерестовищах у період нересту, в тому числі з берега.

Крім того, згідно цих Правил, забороняється взагалі добування (вилов) водних біоресурсів сітками та пастками усіх типів та конструкцій, а також іншими сітковими знаряддями лову, за винятком раколовок конструкції «хапка» та підсак встановлених розмірів, - йдеться у повідомленні. 

Також під час проведення заходів контролю 20 та 26 червня на Млинівському водосховищі Дубенського району були виявлені порушення Правил любительського рибальства. В результаті до адміністративної відповідальності притягнуто двоє осіб за ст.85 ч.3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Накладено штраф на загальну суму 323 грн.

Читайте також