На Рівненщині будують новий корпус госпіталю, де лікуватимуть ветеранів

Фото ілюстративне

Рівненщина - одна з лідерок в Україні у розвитку ветеранської політики.

Інформує у своєму телеграм-каналі начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Саме в Рівненській області стартував пілотний проєкт «Соціальний менеджер». Нині в громадах Рівненщини в рамках проєкту задіяно понад два десятка фахівців, які працюють із ветеранами, їхніми родинами, родинами загиблих. І ця кількість постійно зростає.

Розвивають на Рівненщині й систему реабілітації для військовослужбовців. Так, в обласному госпіталі ветеранів війни нещодавно запрацював зал асистивних технологій, де відбувається реабілітація пацієнтів із важкими черепно-мозковими та спінальними травмами, допомога в соціалізації та підготовка до самообслуговування. А ще розпочато будівництво нового корпусу госпіталю, де лікуватимуть і реабілітовуватимуть ветеранів.

"Переконаний, важливо залучати до цього процесу самих ветеранів, адже це підвищує довіру. І ми це робимо. Для цього в Рівненському та Дубенському районах провели навчання для фахівців, які працюють із ветеранами в громадах. Найближчими тижнями такий тренінг проведемо і для Вараського та Сарненського районів", - зазначає начальник РОВА.

Читайте також