На Рівненщині чоловік здав у поліцію меч

За чотири дні операції з добровільної здачі зброї та боєприпасів на Рівненщині мешканці області здали 53 одиниці зброї та спецзасобів. Здають газові пістолети, револьвери, самооборонну, холодну зброю та рушниці. Про це повідомляє "Пропозиція онлайн".

За словами старшого інспектора сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи ГУ Нацполіції Юрія Власюка, найчастіше під час місячників добровільної здачі зброї громадяни приносять зброю померлих близьких родичів для оформлення її у встановленому законом порядку. Однак є випадок, коли мешканець Костопільщини здав саморобний меч, який він виготовив для вирубування сосни та впорядкування присадибної ділянки.

Під час проведення місячника громадяни, які добровільно здадуть зброю, боєприпаси та вибухові матеріали, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності за її незаконне придбання та зберігання. Зв порушення порядку придбання, зберігання, носіння, виготовлення чи збут вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв передбачена кримінальна відповідальність. Здати зброю та уникнути відповідальності жителі області зможуть до 31 жовтня.

Читайте також