На Рівненщині директорів шкіл відтепер обиратиме спеціальна комісія

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики під головуванням Валерія Редька члени комісії рекомендували винести на розгляд сесії проект рішення про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Рівненської області.

Відповідно до Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», враховуючи Типове положення про конкурс на посаду керівника державного, комунального закладу загальної середньої освіти, затверджене наказом Міністерства освіти і науки України від 28.03.2018 №291, обиратиме керівників навчальних закладів спеціальна конкурсна комісія.

До неї входитимуть представники обласної ради (обрані на підставі рішення обласної ради), представники трудового колективу відповідного закладу (обрані на загальних зборах трудового колективу), представники громадського об’єднання батьків учнів відповідного закладу (обрані на загальних зборах об’єднання), представники громадського об’єднання керівників закладів середньої освіти відповідної адміністративно-територіальної одиниці (обрані на загальних зборах об’єднання). Загальна кількість членів комісії становитиме 8 осіб. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови конкурсної комісії.

Крім того, до участі у роботі комісії з правом дорадчого голосу можуть залучатися представники громадських об’єднань та експерти у сфері загальної середньої освіти.

Обрання переможця буде відбуватиметься за результатами:

- перевірки на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти, зокрема Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», інших нормативно-правових актів у сфері загальної середньої освіти, а також Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року № 988-р;

- перевірки професійних компетентностей, що відбувається шляхом письмового вирішення ситуаційного завдання;

- публічної та відкритої презентації державною мовою перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти, а також надання відповідей на запитання членів конкурсної комісії щодо проведеної презентації.

Перевірка знання законодавства кандидатів буде здійснюватися у формі письмового тестування.

Також члени комісії підтримали та рекомендували винести на сесію проект рішення щодо обрання представників Рівненської обласної ради до складу даної конкурсної комісії.

Так, на черговому пленарному засіданні депутати повинні обирати двох представників від обласної ради до складу конкурсної комісії з відбору керівників закладів загальної середньої освіти власності територіальних громад сіл, селищ, міст Рівненської області.

Прес-служба Рівненської обласної ради

Читайте також