На Рівненщині діти-сироти з прифронтових районів отримали ноутбуки

Діти переселенців, які знайшли прихисток на Рівненщині, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування отримали ноутбуки від віцепрем'єрки Ірини Верещук. 

Про це повідомляють у Рівненській ОВА. 

Зустріч з ними відбулася у Рівненській обласній адміністрації. 

«Сьогодні зустрічаюсь із дітками та їхніми опікунами. Вони усі прибули сюди з прифронтових районів Луганщини, Донеччини, Харківщини, Херсонщини. Даруємо їм ноутбуки, які допоможуть навчатися в школі, а також одяг, засоби гігієни, постіль. Окремо проговорили з кожним про найнеобхідніші потреби та мрії. Наше бажання єдине – Перемога!», – сказала Ірина Верещук.

Нагадаємо, що сьогодні на Рівненщині працює команда Мінреінтеграції на чолі з Віцепрем’єркою Іриною Верещук. Вони відвідали місця тимчасового проживання ВПО та Орлівський психоневрологічний інтернат.

Діти, в свою чергу, дякували за таку необхідну підтримку і розповідали, що навчання у школі в них різне. Хтось здобуває знання онлайн у Бахмутській школі, а хтось відвідує уроки очно за місцем проживання. Багато хто з них розповідав про полених та загиблих родичів. Були й такі сім’ї, у дім яких війна прийшла двічі, кожен раз забираючи когось із родини. Говорили також про майбутню професію і про мрії.

Віцепрем’єрка Ірина Верещук подякувала Уряду Німеччини, Посольству Німеччини в України та українському офісу GIZ (Німецьке товариство з міжнародного співробітництва) за ноутбуки для дітей-сиріт з прифронтових районів. Техніка була отримана в межах проєкту «Професійна Інтеграція ВПО/EU4Skills», який впровадила «GIZ Україна».

Читайте також