На Рівненщині добудовують корпус будинку-інтернату (ФОТО)

Половина вихованців Мирогощанського дитячого будинку-інтернату на Дубенщині невдовзі перейде жити у новий двоповерховий корпус. Будівельні роботи над будівлею – вже на фінішній прямій

Як вони проходять, побачили заступник голови ОДА Віталій Ундір та директор департаменту з питань будівництва та архітектури ОДА Ярослав Мазярчук.

«Нині в інтернаті перебуває понад сто вихованців з інвалідністю. Їхній вік – різний: від 4 до 35 років. Тому є три відділення – дитяче, молодіжне й психоневрологічне. Але для такої кількості проживаючих у діючій будівлі не вистачає житлової площі. Тож введення в експлуатацію нового корпусу її розвантажить. Таким чином покращаться умови наших підопічних», - розповідає Григорій Буркацький, керівник установи.

Загалом новий корпус почали будувати більше року назад. За цей час вдалося зробити чимало. Власне, звести двоповерхову будівлю «з нуля», яка має широкі балкони та зручні сходи, піднятися на другий поверх можна ліфтом. До будівлі підвели пандус. Корпус оснащений сучасною системою протипожежної безпеки.

В середині є житлові кімнати для дітей, ігрові та навчальні зали. Буде тут й реабілітаційна з тренажерами.

Працюють будівельники й над благоустроєм території навколо нового корпусу. Тут буде ігрова зона, встановлять паркан та вкладуть доріжки.

«Роботи над корпусом знаходиться на завершальному етапі. Заплановано, що вже 1 вересня діти з вадами розвитку перейдуть у нове приміщення. Дуже важливо тут створити комфортні умови – максимально наближені до домашніх. Окрім того, з вихованцями закладу займатимуться педагоги, психологи, реабілітологи. Тому підопічні інтернату матимуть належний догляд та психологічну підтримку», - зазначив заступник голови ОДА Віталій Ундір.

Загальна кошторисна вартість об’єкту – 12 мільйонів. Торік з Державного фонду регіонального розвитку на будівництво спрямовано 7,6 мільйонів гривень, з обласного бюджету – майже 830 тисяч гривень. Цього року заплановане дофінансування проекту також за кошти ДФРР.

Читайте також