На Рівненщині дозволили роботу дитячих таборів до 1 вересня

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Сьогодні біля стін РОДА мітингували представники дитячих оздоровчих закладів. За словами пікетувальників, табори мали розпочати роботу ще минулого тижня, однак через брак коштів цього не сталось. 

Під час щоденного брифінгу заступник голови РОДА Ігор Тимошенко прокоментував ситуацію із оздоровчими закладами області. За його словами, сезон не розпочався не через відсутність коштів, а через карантинні обмеження, які діяли до 3 серпня цього року.

"Хочу нагаати, що з 3 черпня запроваджено нову систему по зонуванню карантинних обмежень. Відповідно до цих обмежень, регіони, які перебувають в червоній або помаранчевій зоні не можуть запроваджувати роботу дитячих оздоровчих таборів. Зелена і жовта зони - допускається. Таким чином з 3 серпня наші дитячі оздоровчі заклади набули таке право - розпочати оздоровчу кампанію. Для того, щоб це зробити залишається лише два тижні до початку навчального року. Необхідно пройти процедури по перевірці готовності таких закладів до прийому дітей. Сьогодні, за наслідками зустрічі з керівниками, було зроблено відповідні доручення про оперативну підготовку. Якщо заклади будуть готові до проведення хоча б нетривалого періоду оздоровлення, то їх буде відкрито", - зазначив пан Тимошенко.

Чиновник додлав, що окремі заклади цієї категорії готові працювати додатково у вересні.

"Деякі заклади, зокрема, "Електронік", декларує, що готові працювати і у вересні місяці. Цей заклад є у підпорядкуванні міської ради. Передбачено кошти та можливості його роботи на період вересня. Щодо інших закладів - ми говоримо про завершення дитячого оздоровчого сезону до 1 вересня. Таким чином з понеділка вони зможуть запрацювати. Хочу нагадати, що вони працюють на умовах окупності. Обласний та інші бюджети компенсують частину путівки для оздоровлення", - наголосив Ігор Тимошенко.

Читайте також